Zijn espressomachines veel onderhoud?

Espressomachines lijken complexe, hoogwaardige apparatuur. Gelukkig zijn ze echter heel gemakkelijk schoon te houden. Na het trekken van een schot of het stomen van melk, zal er achtergebleven koffiedik en melkopbouw zijn. Als het om koffie gaat, zijn veel dingen subjectief.

Een ding dat echter niet het geval is, is het onderhoud van de espressomachine. Het perfect laten draaien van die machine heeft de hoogste prioriteit. Allereerst is het na elk gebruik noodzakelijk om uw stoomwand te spoelen en vervolgens af te vegen met een vochtige doek. Bij duurdere modellen is het misschien het beste om onderdelen te vervangen, maar bij gemiddelde en lagere modellen is het misschien verstandiger om de machine alleen te vervangen.

Als uw espressomachine een klepsysteem heeft (driewegsolenoïde, brouwdrukontgrendeling, driewegklep of een combinatie van deze woorden), moet u doen wat een 'terugspoeling' wordt genoemd. Hoe hoger de prijsklasse, hoe meer functies en functionaliteit u zich kunt verheugen met uw espressomachine. Je hebt je tijd, energie en geld geïnvesteerd in het bezitten van een ongelooflijke espressomachine, en nu is het tijd om ervoor te zorgen. Twee keer per jaar wilt u ervoor zorgen dat alle onderdelen van uw espressomachine naar behoren werken.

Verwijder het reinigingsmiddel van de espressomachine en schoon water, spoel uw groep (tien aan, tien uit) totdat de helderheid van het water perfect is. Je hebt niet veel werk te maken met een volautomatische espressomachine die wordt geleverd in onderhoud van topklasse. Hoewel dit geweldig is om verschillende manieren te verkennen om koffie te zetten, betekent dit uiteindelijk dat u uw machine beter in de gaten moet houden. Als u smakelijke espresso's wilt serveren die ervoor zorgen dat uw klanten terugkomen, moet u voor uw machine zorgen.

Het brouwen van deze geweldige espresso vereist dat je ook voor je echte espressomachines voor thuis zorgt, maar je moet dit niet als een hele klus beschouwen. Daarnaast hebben deze espressomachines een speciaal slim waterfilter dat de machine kalkvrij houdt. Door slechts een paar eenvoudige stappen in uw wekelijkse en maandelijkse routine op te nemen, kunt u de levensduur van uw machine met tientallen jaren verlengen, misschien zelfs. Betere merken bieden doorgaans uitgebreidere garanties, en sommige machines van commerciële kwaliteit hebben doorgaans meer dekking.

Bovendien, voor machines met een driewegklep, maak een schoon water terugspoeling na ongeveer 10 schoten. En op een meer sentimenteel niveau is een espressomachine als een Porsche of een geliefd muziekinstrument.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *