Hoeveel jaar gaat een delonghi espressomachine mee?

De levensduur van een espressomachine verschilt ook per merk en hoe vaak deze wordt gebruikt. Een goedkoper De'Longhi-model gaat bijvoorbeeld waarschijnlijk 2 tot 3 jaar mee, maar een duurder model kan veel langer meegaan. Gemiddeld gaat een espressomachine tussen de vijf en 15 jaar mee. De exacte levensduur van uw machine wordt echter sterk beïnvloed door het merk, type, complexiteit, gebruiksfrequentie en enkele andere factoren.

Espressomachines gaan doorgaans van slechts vijf jaar tot tien jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit. Ze zijn machinaal gemaakt en vereisen veel onderhoud om ze goed te laten werken. De meeste espressomachines moeten minstens één keer per jaar professioneel worden gerepareerd voor optimale prestaties. Een echt goede handmatige of semi-automatische espressomachine moet 20 jaar of langer meegaan.

Als je echt wilt uitrekken, zijn er commerciële modellen die klein genoeg zijn voor thuisgebruik en die nog langer meegaan. Volgens een recente studie ligt de typische levensduur van een koffiemachine tussen de 6 en 10 jaar, afhankelijk van uw merk en model. De meeste espressomachines van DeLonghi en Jura die in coffeeshops en thuis worden gebruikt, zijn tussen de 5 en 7 jaar oud. Een snelle Google-zoekopdracht toonde aan dat er een bekend defect was met het verwarmingselement en raadde aan om de machine uit elkaar te halen om een schakelaar te resetten.

Wanneer ze worden geroosterd, stijgt deze olie naar de oppervlakte en voor sommige espressomachines kan dit grote schade aanrichten aan hun interne systemen. In de afgelopen jaren bieden sommige merken een jaar garantie op hun duurdere espressomachines van commerciële kwaliteit. Dit betekent dat als of wanneer de fabrikant die pods stopzet, de machine onbruikbaar wordt gemaakt. Door goed onderhoud bij te houden en indien nodig onderdelen te vervangen, kunt u uw machine langer goed laten functioneren.

Twee keer per jaar wilt u ervoor zorgen dat alle onderdelen van uw espressomachine naar behoren werken. Hoewel dat misschien moeilijk is om te doen, is hier wanneer u moet weten wanneer het tijd is om te stoppen met het gebruik van uw machine. Oververhitting van de espressomachine is ook een gevaar voor de gezondheid van barista's, omdat hogere temperaturen ervoor kunnen zorgen dat de stoomketel stoom afgeeft bij meer dan 100° C (212° F), waardoor ze worden verbrand met hete waterdamp. Bijna alle espressomachines die vóór 2003 werden geproduceerd, zijn op deze manier gebouwd en het is belangrijk dat deze alleen worden onderhouden door technici met ervaring in het onderhoud ervan.

Het verzorgen van uw machine door middel van een goede reiniging en onderhoud zal natuurlijk de levensduur verlengen. Als al het bovenstaande geen nieuws voor je is, dan heb je waarschijnlijk wat leven uit je trouwe machine gehaald. Overtollige olieresten kunnen na verloop van tijd plakkerig en gummy worden en kunnen schade veroorzaken aan gangbare machinecomponenten zoals de bonentrechter en de brouwunit. Hoewel je misschien eerder graag koffie druppelde, ontwikkel je nu misschien een sterke voorkeur voor espressokoffie.

Hoewel uw koffiebonen er misschien niet olieachtig uitzien of aanvoelen wanneer u ze in de machine stopt, bevatten ALLE koffiebonen een oliepeil.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *