Hoe lang is een espressomachine goed voor?

Ze zijn machinaal gemaakt en vereisen veel onderhoud om ze goed te laten werken. Gemiddeld gaat een espressomachine tussen de vijf en 15 jaar mee. De exacte levensduur van uw machine wordt echter sterk beïnvloed door het merk, type, complexiteit, gebruiksfrequentie en enkele andere factoren. Een echt goede handmatige of semi-automatische espressomachine moet 20 jaar of langer meegaan.

Als je echt wilt uitrekken, zijn er commerciële modellen die klein genoeg zijn voor thuisgebruik en die nog langer meegaan. U kunt verwachten dat een espressomachine 2 tot 3 jaar tot meer dan 20 jaar meegaat als deze goed wordt onderhouden. De levensduur van een espressomachine verschilt ook per merk en hoe vaak deze wordt gebruikt. Een goedkoper De'Longhi-model gaat bijvoorbeeld waarschijnlijk 2 tot 3 jaar mee, maar een duurder model kan veel langer meegaan.

Een veelgestelde vraag is: hoe lang gaan Breville-espressomachines mee? Uit mijn persoonlijke ervaring, als de machines goed hebben verzorgd, kunnen ze meer dan 5-10 jaar meegaan. Hoewel het misschien niet voldoet aan de normen van een prosumer-espressomachine, is Breville zowel gerenommeerd als betrouwbaar als merk. Ze zijn zeer goed te onderhouden, maar tien jaar later moet je misschien veel reparaties uitvoeren. Gerenommeerde merken zoals Breville doen uitzonderlijk werk door kwaliteitsmachines te maken die zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Dit betekent dat als of wanneer de fabrikant die pods stopzet, de machine onbruikbaar wordt gemaakt. Mogelijk moet de pomp op een gegeven moment worden vervangen of hier of daar een thermostaat, maar die machine moet lang meegaan als hij goed wordt onderhouden. Van het malen van de koffiebonen tot het aanstampen, extraheren en de melk die de cuppa in authentieke stijl opschuimen, de espressomachine levert kwaliteit in elke kop. Hoewel dit geweldig is om verschillende manieren te verkennen om koffie te zetten, betekent dit uiteindelijk dat u uw machine beter in de gaten moet houden.

Voor koffiemachines die specifiek afhankelijk zijn van peulen voor het zetten van een kopje koffie, moet u uw machine mogelijk eerder vervangen dan u zou willen. Als je op zoek bent naar een espressomachine die het goed doet zoals de Barista Express, maar niet zoveel kost, bekijk dan de Infuser. Hoewel dat misschien moeilijk is om te doen, is hier wanneer u moet weten wanneer het tijd is om te stoppen met het gebruik van uw machine. De machine is ook erg zwaar, wat goed is voor de thermische stabiliteit, maar betekent dat je een helper nodig hebt voor de eerste montage.

Als u de machine goed verzorgt door regelmatig te reinigen en te ontkalken, kan de machine tot 10 jaar meegaan. Het is duidelijk dat de slijtage na verloop van tijd optreedt en het kan ervoor zorgen dat het verwarmingselement doorbrandt in automatische koffiemachines. Hoewel er diensten beschikbaar zijn om de schade te herstellen, kan het duur genoeg zijn om u gewoon een nieuwe machine te laten kopen. Automatische koffiezetapparaten, zoals druppelkoffiemachines of koffiebrouwers voor eenmalig gebruik, moeten ergens tussen de 5 en 10 jaar meegaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *