Hoe lang gaat een commerciële espressomachine mee?

Een goed gemaakt, goed onderhouden commercieel koffiezetapparaat kan 10-15 jaar of langer meegaan. Het antwoord hierop hangt van een aantal factoren af. Aan de andere kant kan een budgetmachine maar 1-2 jaar meegaan. Het beste wat u kunt doen, is investeren in de machine van de beste kwaliteit die past bij uw budget en ervoor zorgen dat u deze schoon, ontkalkt houdt en eventuele problemen onmiddellijk aanpakt.

Espressomachines gaan doorgaans van slechts vijf jaar tot tien jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit. Ze zijn machinaal gemaakt en vereisen veel onderhoud om ze goed te laten werken. De meeste espressomachines moeten minstens één keer per jaar professioneel worden gerepareerd voor optimale prestaties. Gemiddeld gaat een espressomachine tussen de vijf en 15 jaar mee.

De exacte levensduur van uw machine wordt echter sterk beïnvloed door het merk, type, complexiteit, gebruiksfrequentie en enkele andere factoren. Betaalbare espressomachines voor thuis gaan drie tot vijf jaar mee bij regelmatig gebruik. Onregelmatig gebruik kan deze levensduur nog meer verlengen. Een echt goede handmatige of semi-automatische espressomachine moet 20 jaar of meer meegaan.

Als je echt wilt uitrekken, zijn er commerciële modellen die klein genoeg zijn voor thuisgebruik en die nog langer meegaan. Commerciële espressomachines zijn gebouwd om de dagelijkse service te doorstaan en kunnen 7-10 jaar meegaan voordat grote reparaties of vervanging nodig zijn. Commerciële espressomachines kunnen 1 tot 15 jaar meegaan, en onderhoud speelt hierbij een sleutelfactor. Wanneer u in staat bent om het schoon te houden en goed te laten functioneren, neemt de levensduur van de machine toe.

Net als een auto, hoe meer je hem oplet en ongerept houdt, hoe langer je hem kunt hebben. In ruil daarvoor betaalt de machine zichzelf snel terug, terwijl elke dollar het waard is. U kunt verwachten dat een espressomachine 2 tot 3 jaar tot meer dan 20 jaar meegaat als deze goed wordt onderhouden. De levensduur van een espressomachine verschilt ook per merk en hoe vaak deze wordt gebruikt.

Een goedkoper De'Longhi-model gaat bijvoorbeeld waarschijnlijk 2 tot 3 jaar mee, maar een duurder model kan veel langer meegaan. Een veelgestelde vraag is: hoe lang gaan Breville-espressomachines mee? Uit mijn persoonlijke ervaring, als de machines goed hebben verzorgd, kunnen ze meer dan 5-10 jaar meegaan. Hoewel het misschien niet voldoet aan de normen van een prosumer-espressomachine, is Breville zowel gerenommeerd als betrouwbaar als merk. Hoewel je het verwarmingselement zeker kunt vervangen, is het soms de moeite waard om een gloednieuwe machine te kopen.

Hoewel onderhoud deze kan opruimen, zal constant gebruik de interne werking van de machine nog steeds versleten. Als uw espressomachine koffie een stuk koeler serveert dan in de eerste jaren, dan is er mogelijk een probleem met uw verwarmingselement aan de gang. Hoewel dit geweldig is voor het verkennen van verschillende manieren om koffie te zetten, betekent dit uiteindelijk dat u uw machine beter in de gaten moet houden. De KB90, de gouden standaard in espressomachinetechnologie, kan de workflow van de drukste cafés ter wereld optimaliseren.

Als je op zoek bent naar een espressomachine die goed werk levert zoals de Barista Express, maar niet zoveel kost, bekijk dan de Infuser. Houd er rekening mee dat, ongeacht hoeveel zorg u besteedt aan uw espressomachine, op een gegeven moment de levenscyclus van uw machine tot een einde komt. Wanneer u een Breville Espressomachine koopt, investeert u niet alleen in een betrouwbare machine, maar ook in een solide merk dat de tand des tijds heeft doorstaan. De La Marzocco KB90, genaamd „de ultieme workflowmachine”, is ontworpen om de natuurlijke workflow en output van een barista te verbeteren.

Maar net als al het andere kunnen factoren zoals het type machine en uw geografische locatie ook de prijs beïnvloeden. Het mist alle moderne toeters en bellen, maar staat bekend om het leveren van een consistente espresso. Twee keer per jaar wilt u ervoor zorgen dat alle onderdelen van uw espressomachine naar behoren werken. Hoewel dat misschien moeilijk is om te doen, is hier wanneer u moet weten wanneer het tijd is om te stoppen met het gebruik van uw machine.

Hoewel er diensten beschikbaar zijn om de schade te herstellen, kan het duur genoeg zijn om u gewoon een nieuwe machine te laten kopen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *