Hoe lang werken espressomachines?

Een echt goede handmatige of semi-automatische espressomachine moet 20 jaar of meer meegaan. Als je echt wilt uitrekken, zijn er commerciële modellen die klein genoeg zijn voor thuisgebruik en die nog langer meegaan. Gemiddeld gaat een espressomachine tussen de vijf en 15 jaar mee. De exacte levensduur van uw machine wordt echter sterk beïnvloed door het merk, type, complexiteit, gebruiksfrequentie en enkele andere factoren.

Espressomachines gaan doorgaans van slechts vijf jaar tot tien jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit. Ze zijn machinaal gemaakt en vereisen veel onderhoud om ze goed te laten werken. De meeste espressomachines moeten minstens één keer per jaar professioneel worden gerepareerd voor optimale prestaties. Betaalbare espressomachines voor thuis gaan drie tot vijf jaar mee bij regelmatig gebruik.

Onregelmatig gebruik kan deze levensduur nog meer verlengen. Een warmtewisselaar biedt enkele voordelen ten opzichte van een enkele ketel. Omdat het brouwwater gescheiden is van de stoomketel, kan de machine tegelijkertijd melk stomen en schoten maken. Helaas is de temperatuur van het brouwwater moeilijker te regelen met een warmtewisselaar.

Het brouwwater in de wisselspoel kan oververhit raken als het te lang wordt gelaten. Daarom is het belangrijk om een kleine hoeveelheid water te laten bloeden of te zuiveren onmiddellijk voordat u een espresso zet met een warmtewisselaar, een praktijk die temperatuursurfen wordt genoemd. U kunt verwachten dat een espressomachine 2 tot 3 jaar tot meer dan 20 jaar meegaat als deze goed wordt onderhouden. De levensduur van een espressomachine verschilt ook per merk en hoe vaak deze wordt gebruikt.

Een goedkoper De'Longhi-model gaat bijvoorbeeld waarschijnlijk 2 tot 3 jaar mee, maar een duurder model kan veel langer meegaan. Maar hoe krijgen we dat water door de espressomachine? De pomp doet hier al het werk. Omdat het zetten van espresso betekent dat koffie wordt geëxtraheerd met 9 bar druk, is een pomp nodig om druk te creëren die het water met de juiste druk door de koffie dwingt. Automatische espressomachines staan bekend om hun lange levensduur en gaan meestal minstens een decennium mee.

Machinetype Gemiddelde levensduur Volautomatische Espressomachine 10 jaar Semi-automatische espressomachine 7 jaar Espressomachine met harde dop 7 jaar Pod-filter Espressomachine 7 jaar Druppelfilter Koffiemachine 6 jaar. Dit wordt bereikt door continu water toe te voeren via het geïsoleerde element, in de groepskop en terug naar beneden in de machine. Dit is een beetje vervelend als je een latte probeert te maken en je espresso koud begint te worden terwijl je wacht om de melk te stomen. Als je een lagere espressomachine hebt die maar een paar honderd dollar kost, kun je waarschijnlijk beter een nieuwe machine kopen.

Een espressomachine kan ook een stoomwand hebben die wordt gebruikt om vloeistoffen (zoals melk) te stomen en op te schuimen voor koffiedranken zoals cappuccino en caffe latte. Voor het grootste deel moet uw koffiemachine enige garantiebescherming hebben, zelfs als het slechts een 30, 60 of 90 dagen geld-terug-garantie is. Een verfijning van de zuigermachine is de pompaangedreven machine, die in 1961 in de Faema E61 werd geïntroduceerd en het populairste ontwerp is geworden in commerciële espressobars. Hoewel het proces van het laten lopen van warm water door compacte koffie eenvoudig klinkt, gebeurt er veel in deze kleine machines.

Montage is logisch, maar ik wilde voorzichtig en nauwgezet zijn op zo'n mooie machine, dus het duurde ongeveer twee keer zo lang als ik had verwacht. Er bestaan vier varianten in thuismachines, afhankelijk van hoe brouwwater en stoom worden gekookt; in discussie zijn deze algemeen bekend onder acroniemen. Fijngemalen koffie wordt in de filtermand gedaan en vervolgens door aanstampen gecomprimeerd, voordat het portafilter wordt geplaatst en in de machine wordt vergrendeld. Hoewel de 58 mm de meest gebruikelijke maat is voor commerciële machines, zullen beide maten uitstekende espresso produceren.

Volautomatische espressomachines gaan meestal het langst mee omdat ze gemakkelijker te gebruiken en te onderhouden zijn. Hoewel het misschien moeilijk is om afscheid te nemen van een vertrouwde koffiemetgezel, is het goede om te onthouden dat uw espressomachine met glorie ten onder gaat. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *