Maakt delonghi goede espressomachines reddit?

Het is absoluut een espressomachine voor beginners. Je moet de ketel twee keer laten opwarmen om melk goed op te schuimen voor een latte. Het heeft niet de capaciteit om het allemaal in één keer te doen. Ik denk dat het probleem met beide machines is dat hoewel ze heerlijk smakende koffie zullen maken, ze niet eeuwig meegaan.

Als je iemand bent die graag rechte shots espresso drinkt, is dat echt niet slecht. Een duurdere machine zou waarschijnlijk het beste zijn als dat alles is wat je doet. Maar als je drankjes op basis van espresso maakt, zoals cappuccino, latte, frappucinno, enz., Ik heb er een en gebruik het vaak. Het maakt een behoorlijke foto, maar niets bijzonders, maar voor de prijs vind ik het geweldig.

Het is heel gemakkelijk te onderhouden en zolang je een half fatsoenlijke molen krijgt en de tijd neemt om te oefenen, kun je geweldige koffie halen uit deze machine. Wanneer je de verschillende mods hebt gemaakt die je hebt gemaakt, is er helemaal niet veel verschil met de Gaggia Classic. De Gaggia heeft misschien beter gebouwde interne onderdelen en gaan door de jaren heen langer mee, maar de schoten die je trekt kunnen in principe hetzelfde zijn. Of dat het prijsverschil waard is, komt neer op hoe lang u van plan bent vast te houden aan de machine en uw persoonlijke waardeoordeel.

Als je op consistente basis goed smakende espresso van een thuismachine wilt, moet je veel meer uitgeven aan zowel een betere machine als een molen die goed genoeg is om een consistente espressomaling te produceren. Je hebt een molen nodig, maar deze hoeft niet zo duur te zijn als een standaard espressomolen omdat de Dedica een mand onder druk gebruikt die erg vergevingsgezind is. Het formaatprofiel is ook erg klein en compact, wat voor sommige mensen erg aantrekkelijk is als je bedenkt hoe groot de meeste machines kunnen zijn. Het lijkt tot nu toe een goede machine te zijn, het heeft een mooie stoomwand voor een instapmachine en een mooie portafilter in tegenstelling tot de EC55.Als dit iets is dat je snel koffie wilt zetten versus je druppelmachine, dan komt het goed voor je.

Dit was mijn eerste machine en ik vond het een tijdje lekker, maar ik leerde al snel meer over koffie en espresso en werd er al snel moe van. Zet dat geld om te sparen voor een espresso-compatibele molen en druk de manden onder druk, of blijf sparen voor een echte semi-automatische en molenopstelling (gebruikte Gaggia Classic is een geweldige starter). Het enige wat ik wil is iets snel, maar het kan nog steeds een espresso-shot zijn of gewoon warm water hebben of melk met ijs. Dat is een verheerlijkte koffiepot die geen espresso maakt; een mokkapot en melkopschuimer zullen het beter doen.

Maar toen covid eenmaal toesloeg en ik vanuit huis begon te werken, begon ik mijn gewone coffeeshop en espresso van betere kwaliteit te missen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *