Restaurant 'Alex' opent haar deuren op de Heide te Waasmunster.

Al meer dan 25 jaar kent Alex De Witte succes in zijn horeca avontuur. Na eerder in Antwerpen en Lokeren 'Vienna' en 'La Rucolla' op de kaart gezet te hebben, baatte hij tot augustus 2014 met groot succes 'Il Carpaccio' uit in de Veldstraat te Waasmunster.

Sinds 24 oktober 2014 is De Heide te Waasmunster de thuisbasis voor 'Alex'. Een heropleving van de oude grandeur van de Heide met een toegankelijk top restaurant. Het vertrouwde en bekroonde team van Alex De Witte ontvangt u in een warm en eigentijds kader.

Buiten de steeds vernieuwende kaart ligt de culinaire nadruk op het serveren van verse top producten. Klassiekers van bij ons maar gebracht op de gekende Frans-Italiaanse stijl van 'Il Carpaccio'. De prachtige open keuken bied een meerwaarde voor het publiek.

Een grote troef die uitgespeeld wordt, is het intieme en verborgen dakterras, wat het ideaal maakt voor een exclusief apero moment. Het overdekt terras dat aansluit aan het restaurant werd recentelijk voorzien van verwarming en sfeerverlichting.

Reserveren kan online of telefonisch op 052 39 75 57.

Michelin-gids 2017

Michelin over Alex restaurant: "Hip en chic, zo kan je het restaurant van Alex De Witte het best omschrijven. Zijn keuken smaakt eerder klassiek en steunt op kwaliteitsproducten. Dankzij de ruime keuze, ook aan (prestigieuze) wijnen, vindt iedereen hier zijn gading."

Gault&Millau-gids 2017

Gault&Millau over Alex restaurant: "In dit modern gerenoveerde pand in een residentiële straat zorgt chef Alex De Witte voor toegankelijke gerechten. Zo serveerde hij een lekker bord met asperges, zalm, gepocheerd ei en mousselinesaus als voorgerecht. Bij lamskoteletjes lag, ietwat verwarrend, zowel mediterrane couscous als een typisch Belgisch-Franse begeleiding (boontjes en gebakken aardappelen). Een prima dame blanche met versgedraaid ijs sloot het geheel af. Aangenaam terras in de zomer."

Weekend Knack over Alex

"De intimiteit van de kleine eetzaal, de goed uitgelichte tafels, de rustgevende akoestiek en natuurlijk de kwaliteit van het eten zorgen ervoor dat men zich hier meteen thuis voelt. Het diner proefde was zonder meer heel smakelijk. Chef Alex De Witte kookt met eerste kwaliteit seizoensproducten en zijn bereidingen zijn gebaseerd op de klassieke keuken met Franse en Italiaanse invloeden." Beoordeling keuken: 7,5/10.

In de media

Persmap restaurant alex (via PocketResto.be)